LAGARBETE

Ensam är inte stark. Bra ljusdesign är alltid ett resultat av många människors
gemensamma ambition. Vi har förmånen att dagligen få arbeta tillsammans med
duktiga yrkesmänniskor i de projekt vi deltar i. Det värdesätter vi enormt. Här några
ord direkt till dig och de andra vi har mest kontakt med.

Den som behöver ljuset – ANVÄNDAREN

Dåligt ljus märks. Men det gör inte bra ljus. Med bra ljus kan du lägga allt fokus på det du vill – din arbetsuppgift, din kund eller dina tankar.

Funktion kommer alltid först på en arbetsplats. Ljuset ska inte blända och skuggorna ska minimeras. Det kräver bra allmänbelysning. Flexibilitet är näst viktigast. Det är bra om du enkelt kan variera belysningen när ditt ljusbehov ändras. Idag är flexibilitet en självklarhet när vi ljussätter nya arbetsplatser. Med rätt ljussättning kan du till exempel ha kallt ljus när fokus ligger på att få jobbet gjort. Sen när dagen går mot sitt slut låter du sprida ett varmt ljus för stämningens skull – bara för att nämna något av alla de möjligheter som finns idag.

Vi hoppas att alla människor någon gång får njuta av att arbeta i en miljö där ljusets möjligheter har utnyttjats fullt ut. Du också.

Den som skapar helheten – ARKITEKTEN

Är du en arkitekt som vet hur dina ljusidéer ska genomföras? Eller är du en arkitekt som har visioner men gärna tar hjälp? Hur du än ser på din roll så kan vi bidra till en riktigt bra lösning.

Vi är oberoende av armatur-tillverkarna och ljuskälletillverkarna och väljer fritt ur marknadens hela utbud. Vi lägger mycket tid på att hålla oss up-to-date med alla nyheter. Vill du ha hjälp att scanna av marknaden och hitta rätt armaturer och ljuslösningar för ditt projekt så gör vi det.

Vi har dessutom lång erfarenhet av konstruktion och för vissa uppdragsgivare kan det resultera i att vi tar fram anpassade armaturer helt enligt dina önskemål. Alla förslag visas i 3D-renderingar om du så önskar. Det finns bara en sak vi helst inte tullar på: att försöka addera en dramaturgisk krydda till projektet.

Den som får det att hända – ELEKTRIKERN

Vi är vana vid snabba puckar. Det har säkert hänt tusentals gånger att vi fått rycka ut när du behöver komplettera, byta ut, justera eller bara fråga något.

Faktum är att många elektriker svänger förbi vårt kontor och hämtar upp tilläggsbeställningar morgon, middag och kväll. Det är bara kul. För det är ju när du tar fram verktygen det roliga börjar. Det är då vi går från idé, skiss och plan till verklighet. Det är också då den sista touchen görs, det är då slutkunden, arkitekten, elkonsulten eller vi hittar saker som kan göras ännu lite bättre.

Kom gärna in på vårt kontor på en fika. Vår adress är Nytorpsvägen 20A, Täby.

Den som tar initiativet och notan – SLUTKUNDEN

Visst är det underligt att länder som Italien, Spanien och Tyskland har kommit längre i sitt sätt att se på ljusdesign. Vi som badar i mörker hela vintrarna borde ju se ljusets fördelar först.

Ljus skapar välbefinnande. Ljus ökar motivationen. Ljus skapar energi. En bra ljuslösning belastar miljön mindre. En bra ljuslösning sänker underhållskostnader och elnota. En ambitiös ljussättning av en butik, restaurang eller ett kontor kan skapa intäkter och ge varumärket en positiv knuff. Ljus påverkar människor snabbt, intuitivt och emotionellt. Ljus är helt enkelt ett kraftfullt verktyg för att bättra på siffrorna på sista raden.

Vi vänder oss till högst en fjärdedel av Sveriges företagsledningar och fastighetsägare. Fler än så har nog inte upptäckt det goda ljusets förmåga att skapa värde än. Är du en av dem?

Den som vet hur det ska göras – ELKONSULTEN

Vi har alla tre, Kenneth, Patrik och Tomas, stor erfarenhet av att jobba tillsammans med elkonsulter. Vi förstår din värld och anpassar vårt arbetssätt till din verklighet.

Roligast är det om vi tillsammans botaniserar bland alla styrmöjligheter och hittar den rätta tekniska lösningen för att uppnå de effekter som eftersträvas i projektet. Trenden är att snabbt kunna skifta mellan olika förinställda ljussättningar. Det gäller inte bara restauranger, hotell och nöjeslokaler. Våra kunder vill gärna kunna ändra rummets skepnad även på kontor, möteslokaler och andra gemensamma utrymmen. Och manövreringen ska vara intuitiv och självklar för alla medarbetare.

Vi gillar den här utvecklingen – den har växt internationellt sen sekelskiftet. Och din roll blir bara mer och mer betydelsefull.