OM OSS

Vi är ett ljusdesignföretag. Vi ljussätter inomhus och utomhus. I Sverige och utomlands. Kontor, shower och parker. Balsalar, caféer och torn. Musikaler, konstsalonger och hotell. Ambassader, konferensanläggningar och radhuslängor.

Grundfilosofin är att ljus gör gott och kan användas för att underlätta arbete och nöje, skapa kontakt och effekter, förstärka upplevelser och varumärken, öka intäkter och pulsen, sänka kostnader och miljöbelastningen – kort sagt göra skillnad och nytta.

På ett sätt är vi annorlunda. Vår erfarenhet av scenografi och dramaturgisk ljussättning gör att vi kan hitta spännande lösningar med små medel. Vårt fokus ligger lika mycket på det som ljuset belyser och hur det belyses, som på själva armaturen. Materialens olika sätt att bryta ljus är fascinerande. Att sätta en spot på svartmålad betong är inte samma sak som att sätta en spot på en vinröd soffhörna.

Vårt arbetssätt är enkelt och okomplicerat. Vi hittar rätt lösning snabbt utan omvägar. Vi är inte låsta vid LED som ljuskälla även om majoriteten av alla projekt innehåller LED idag. Armaturer och ljuskällor väljs fritt ur hela den internationella marknadens utbud. Vi sätter ingen prestige i att välja vissa varumärken före andra – vet man vilken ljuseffekt man är ute efter, varför inte skapa den på ett kostnadseffektivt sätt?

För vissa projekt tar vi i samråd med arkitekt och beställare fram egna konstruktioner om det löser behovet på ett bra sätt. Både vi och våra kunder har en självklar önskan att alltid minska den totala miljöbelastningen, de direkta energikostnaderna och kostnaderna för underhåll.

Vi som driver Swedlite har bakgrunder som kompletterar varandra. Tomas har över 20 års erfarenhet som scenograf. Kenneth har lång erfarenhet som internationell ljusdesigner samt av planering och produktionsansvar för många internationella event – och Patrik har bakgrund som konstruktör och VD på en armaturtillverkare.

Swedlite har funnits i våra huvuden sen 2008 och i verkligheten sen tidigt 2010. Vi vänder oss i första hand till beställare som insett värdet av god ljussättning.